Škofja Loka je v nedeljo gostila državno prvenstvo v igri dvojic v članski konkurenci. Med najboljšimi 32 dvojicami sta največ prikazala člana domače Trate Damjan Sofronievski in Tadej Premru, ki sta na poti do naslova nanizala pet zaporednih zmag.

Letošnje državno prvenstvo v igri dvojic je organizairalo BD Trata na baliniščih v Balinarski dvorani Trata in odprtih baliniščih BK Loka 1000. Na celodnevnem tekmovanju so ljubitelji balinanja lahko uživali v številnih odličnih dvobojih, najboljše igre pa sta prikazala člana domače Trate Damjan Sofronievski in Tadej Premru, ki sta dopoldne uspešno opravila z uvodnima krogoma.

V četrtfinalu sta bil boljša naveze koprske Marjetice Dejana Korošca in Martina Blatnika, v polfinalu sta premagala Gašperja in Matijo Povha iz sežanske Skale, v velikem finalu pa še Zorana Rednaka in Novico Moravca iz Velenje Premogovnika. Bron je pripadel bratoma Povh, ki sta bila boljša od Erika Petriča in Branka Urdiha iz kobjeglavskega Agrochem Hrasta.

“Menim, da sva zasluženo prišla do naslova. Imela sva težko delo, a sem vesel, da sva izkoristila prednost domačega igrišča ter da je Trata ostala trdnjava,” je pojasnil “Softi”, medtem ko je Premru dodal: “Vsaka tekma je bila na nož. Nasprotniki so proti nama zadevali baline v serijah, a to ni bilo dovolj.”